tisdag 11 mars 2014

Det pågår massor av saker i bildsalen...

Söders 7:or håller som bäst på att avsluta ett längre temaområde med materialet lera i fokus. Temat var att skapa surrealistiska skulpturer (vad gör man inte för att alltid koppla in lite konsthistoria i det praktiska arbetet:-)) Många svåra beslut att ta innan man kunde sätta igång med själva leran, allt var ju tvunget att vara färdigt innan man väl kunde ta sig an leran, annars torkar den. Många fina skulpturer blir det..





Våra nior håller på att måla med akrylfärger. Temat är dröm och flera olika tankar kring temat har påbörjats och flera av målningarna ser faktiskt surrealistiska ut. Det skall även skrivas utvärdering och tas foto.







Söders 6:or håller på med konsthistoria på ett annorlunda sätt. Vi har gått genom popkonsten och dess konstnärer och försöker nu bygga saker i samma anda som de konstnärerna skapade sin konst, nämligen vardagliga saker i annorlunda sammanhang. Nedan två extremt vardagliga saker som de flesta av oss använder varje dag, glasögon och bil. Självklart gjorda av återvunnet material såsom kartong och kapsyler mm



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar